Cugir coat of arms

Cugir.net barlogul online al cugirenilor de pretutindeni bârlogul online al Cugirenilor de pretutindeni

Star Transmission schimbă viteza odată cu deschiderea unității de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj

14.01.2014

FDCT - Job N# 1

Sebes, 09. ianuarie 2014. - Star Transmission a sarbatorit azi alaturi de parteneri din politica si economie inaugurarea oficiala a unitatii de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz.

 

Aproape 40 de milioane de euro s-au investit în hala de productie cu o suprafata de cca. 13.000 de metri patrati. Constructia a fost finalizata în doar 10 luni si primele cutii de viteza au fost montate cu succes.

 

• Extinderea capacitatilor de productie la Star Transmission

• La Sebes se monteaza cutii de viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz

• Investitie de ca. 40 milioane de euro

• S-au creat 150 de noi locuri de munca

 

În doar 310 zile s-au folosit pentru constructia noii unitati de montaj 500 de tone de otel, 4000 de metri cubi de beton si s-au mutat peste 20.000 de metri cubi de pamânt. Odata cu inaugurarea constructiei a început azi în mod oficial si montajul cutiilor de viteza cu dublu ambreiaj. Noua unitate de productie cuprinde, pe lânga liniile moderne de montaj, si spatii pentru birouri, depozitare si logistica.

Extinderea capacitatilor de productie de la Star Transmission sprijina productia suprasolicitata din Germania.

Autoturismele Mercedes-Benz care functioneaza cu acest model de cutie de viteza se bucura de mare succes, fiind foarte apreciate de clientii concernului. Compania Star Transmission pune mare valoare pe instruirea optima a angajatilor sai, acesta fiind si motivul pentru care cei 150 de muncitori au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania. Know-how-ul si experienta angajatilor nostri sunt premisele dezvoltarii de succes a companiei Star Transmission. În timpul scolarizarii din Germania angajatii nostri s-au specializat în montajul cutiilor de viteza si s-au familiarizat cu modul de lucru german. Nu exista diferente calitative între o cutie de viteza produsa în Germania si una produsa în Romania, spune Bernd Krottmayer, administratorul companiei Star Transmission. Printre invitatii de onoare s-a numarat si Excelenta Sa, doamna Judith Urban, consul al Germaniei la Sibiu.

 

”Dezvoltarea exemplara a filialei Daimler, Star Transmission în orasele Sebes si Cugir este un exemplu a unei povesti de succes. Aceasta poveste a devenit una de succes si datorita colaborarii excelente cu autoritatiile locale. Doresc atât companiei STC cât si partenerilor acesteia mult succes iar noului proiect de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj, sa aiba pe viitor doar registre de comenzi pline”

În cadrul discursului sau domnul Gheorge Feneser, prefectul judetului Alba a felicitat compania STC pentru ca a reusit performata de a inaugura doua produse de succes- cutia de viteza în 5 trepte si cutia de viteza cu dublu ambreiaj- într-un interval de 6 luni, finalizându-si discursul cu urarea: „În doi ani mi-ar face mare placere sa fiu prezent la inaugurarea investitiei de 300 de milioane de euro dar si mai mult m-ar bucura sa aud ca la STC se monteaza în întregime autoturisme de lux Mercedes-Benz.”

Ioan Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean: „Noile hale de productie ofera avantaje pe mai multe planuri, creând în acelasi timp locuri de munca nu doar în Sebes ci si în întreaga regiune. STC a gasit în judetul Alba forta de munca bine calificata si ne bucuram ca acest nou model de cutie de viteza se produce acum în judetul nostru, nu doar în Germania.“

 

Si Alexandru Dancila, primarul municipiului Sebes a subliniat ca va oferi în continuare tot sprijinul administratiei publice locale. „ Nu pot decât sa ma bucur de acesta noua investitie; voi sprijini în continuare compania STC si orice alt investitor care creaza locuri de munca”

 

Despre Star Transmission

 

Filiala Daimler- Star Transmission (STC) a fost înfiintata în anul 2001 si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum si componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie. Pe lânga constructia de dispozitive oferim clientilor nostri si servicii de inginerie. La sediul din Sebes se monteaza cutii de viteza automate cu 5 trepte. Compania are momentan peste 1000 de angajati.

 

CONTACT:

Anamaria Dahinten- Corporate Communication

Telefon: 0258 806815 / 0742 127 958;

anamaria.dahinten@daimler.com

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fiți logat. Nu aveți cont încă? Înregistrați-vă acum.

Ce au zis alții

Nici o înregistrare

Nu am găsit nimic în guestbook